Butterfly i prośba do czytelników

To kulinarna podróż przez smaki świata, w poszukiwaniu smaku doskonałego. Każdego dnia będę coś gotować dla siebie i dla Was. Może wspólnie odnajdziemy harmonię zmysłów. Zupy,sery,mięsa,wędliny,owoce,morza,sałatki,chleb,makarony,pizza,desery. Mniam! Afrodyta powstała z morskiej piany... Butterfly z mojej wanny pełnej jabłek. Leć, leć motylku do ludzi. Przynieś im radość i uśmiech. Wrzuć im do garnka garstkę szczęścia i natkę spokoju. Leć, leć mój malutki.
Wszelkie prawa autorskie są zastrzeżone dla autora bloga. Opublikowane fragmenty powieści pod roboczym tytułem "Gniew Aniołow" są również własnością autora bloga i zostały przez niego napisane, według dat publikacji. Za uszanowanie zasad tej strony dziekuję :)

autor: Izabela Sikorska

wtorek, 28 stycznia 2014

Wspaniała golonka z niezwykłymi gołąbkami !!!

Goleń przednia wieprzowa, z szalotkami i gołąbkiem z kaszy jaglanej w kapuście włoskiej.
receptura: Grzegorz Cielecki
zdjęcia: Artur Rusztowicz

Mocno zakorzenione smaki w świeżej odsłonie z mandarynką i pigwą.

Składniki:
Goleń przednia wieprzowa – 1 szt.
Pigwa – 1 szt.
Mandarynka – 1 szt.
Marchew – 1 szt.
Por – 100g
Czosnek – 2 ząbki
Kapusta włoska w zależności od możliwości od 1 do wielu liści :-)
Kasza jaglana na 1 gołąbek średniej wielkości – 2-3 łyżki
Szalotki – 6 szt.
Ziele angielskie – 4 ziarna
Listek laurowy – 2-3 szt.
Świeży majeranek
Masło – 2 małe łyżki
Oliwa – 2 małe łyżki
Sól
Pieprz
CZYTAJ CAŁY PRZEPIS TUTAJ:
- See more at: http://smakdoskonaly.pl/golen-przednia-wieprzowa-z-szalotkami-i-golabkiem-z-kaszy-jaglanej-w-kapuscie-wloskiej/#sthash.eUtveGKI.dpuf

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz