Butterfly i prośba do czytelników

To kulinarna podróż przez smaki świata, w poszukiwaniu smaku doskonałego. Każdego dnia będę coś gotować dla siebie i dla Was. Może wspólnie odnajdziemy harmonię zmysłów. Zupy,sery,mięsa,wędliny,owoce,morza,sałatki,chleb,makarony,pizza,desery. Mniam! Afrodyta powstała z morskiej piany... Butterfly z mojej wanny pełnej jabłek. Leć, leć motylku do ludzi. Przynieś im radość i uśmiech. Wrzuć im do garnka garstkę szczęścia i natkę spokoju. Leć, leć mój malutki.
Wszelkie prawa autorskie są zastrzeżone dla autora bloga. Opublikowane fragmenty powieści pod roboczym tytułem "Gniew Aniołow" są również własnością autora bloga i zostały przez niego napisane, według dat publikacji. Za uszanowanie zasad tej strony dziekuję :)

autor: Izabela Sikorska

wtorek, 28 stycznia 2014

CHURROS NA KARNAWAŁ

CHURROS
Kasia Wrońska

Karnawał trwa i będzie z nami w tym roku wyjątkowo długo. Pączki, faworki, oponki, karnawałowe róże mają zielone światło i w naszej Cukierence z pewnością ich nie zabraknie. Serię rozpustnych łakoci zaczynamy od churros. To tradycyjny hiszpański przysmak z ciasta parzonego, podobny nieco do naszych ptysiów, ale różniący się sposobem przygotowania. W Hiszpanii kupicie churros na każdym kroku. Sprzedają je specjalne sklepy zwane churrorias, które mieszczą się na wszystkich ważnych szlakach pieszych, na dworcach, lotniskach i stacjach metra. Jednak, zanim wyprawicie się do Madrytu, czy też do Barcelony, spróbujcie je sobie przygotować w zaciszu domowej kuchni.
Zapraszam na: CHURROS
Hiszpanie serwują je na ciepło, zwykle w porze śniadania, wraz z gorącym sosem czekoladowym, a ja najbardziej lubię churros w towarzystwie bitej śmietany. Ciekawe, która wersja okaże się Waszą ulubioną?
Składniki na 10-12 sztuk:CZYTAJ CAŁY PRZEPIS TUTAJ:
- See more at: http://smakdoskonaly.pl/churros/#sthash.PIWK4HDI.dpuf

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz