Butterfly i prośba do czytelników

To kulinarna podróż przez smaki świata, w poszukiwaniu smaku doskonałego. Każdego dnia będę coś gotować dla siebie i dla Was. Może wspólnie odnajdziemy harmonię zmysłów. Zupy,sery,mięsa,wędliny,owoce,morza,sałatki,chleb,makarony,pizza,desery. Mniam! Afrodyta powstała z morskiej piany... Butterfly z mojej wanny pełnej jabłek. Leć, leć motylku do ludzi. Przynieś im radość i uśmiech. Wrzuć im do garnka garstkę szczęścia i natkę spokoju. Leć, leć mój malutki.
Wszelkie prawa autorskie są zastrzeżone dla autora bloga. Opublikowane fragmenty powieści pod roboczym tytułem "Gniew Aniołow" są również własnością autora bloga i zostały przez niego napisane, według dat publikacji. Za uszanowanie zasad tej strony dziekuję :)

autor: Izabela Sikorska

czwartek, 30 stycznia 2014

Karkówka wieprzowa inaczej !!!

Karkówka wieprzowa inaczej !!!
receptura: Grzegorz Cielecki
Smak doskonały opracował dla naszych czytelników przepis na karkówkę wieprzową, który pozwoli każdemu w prosty sposób przygotować to popularne mięso, eksponując jego wszystkie walory a przede wszystkim zaproponować alternatywę dla popularnego karczku. Niestety często to mięso doprawione jest gotowymi mieszankami, które zawierają glutaminian sodu lub jego zamiennik ekstrakt drożdżowy.
W przyrodzie naturalny glutaminian sodu występuje w wielu produktach warzywnych i mięsnych. Nasz przepis pozwoli wyeliminować gotowe przyprawy ze wspomagaczami :) .
Składniki:
Karczek około 2 kg
Marynata do nastrzykiwania:
Sok jabłkowy 1 l
Sól 50 g
Ocet winny jabłkowy 2 łyżki
Glazura ziołowa: CZYTAJ CAŁY PRZEPIS:
- See more at: http://smakdoskonaly.pl/karkowka-wieprzowa-inaczej/#sthash.GfUa7Lbr.dpuf

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz