policzki wieprzowe
Policzki wieprzowe obficie osolić, oprószyć mąką i obsmażyć na złoty kolor. W tym samym tłuszczu smażyć warzywa do policzków: korzeń selera, marchewkę, korzeń pietruszki, szalotki oraz por. Gdy będą miały lekko złoty kolor zalać czerwonym winem. Całość policzki wraz z warzywami wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C i piec 2 godziny. Gdy policzki będą miękkie, odcedzamy sos i odparowujemy aż do uzyskania konsystencji syropu.
boczek pieczony
Boczek ze skórą pikujemy czosnkiem i nacieramy obficie solą. Odstawiamy na 4 godziny. Pieczemy w temperaturze 130 stopni C około 2,5 godziny. Następnie zwiększamy temperaturę do 200 stopni, obracamy boczek skórą do blachy i pieczemy jeszcze godzinę.CZYTAJ CAŁOŚĆ:
- See more at: http://smakdoskonaly.pl/policzki-wieprzowe-wiejska-kielbasa-i-boczek-z-pilawy-z-kaszy-jeczmiennej-i-pieczonym-porem/#sthash.0UCKqtiK.dpuf
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz