Butterfly i prośba do czytelników

To kulinarna podróż przez smaki świata, w poszukiwaniu smaku doskonałego. Każdego dnia będę coś gotować dla siebie i dla Was. Może wspólnie odnajdziemy harmonię zmysłów. Zupy,sery,mięsa,wędliny,owoce,morza,sałatki,chleb,makarony,pizza,desery. Mniam! Afrodyta powstała z morskiej piany... Butterfly z mojej wanny pełnej jabłek. Leć, leć motylku do ludzi. Przynieś im radość i uśmiech. Wrzuć im do garnka garstkę szczęścia i natkę spokoju. Leć, leć mój malutki.
Wszelkie prawa autorskie są zastrzeżone dla autora bloga. Opublikowane fragmenty powieści pod roboczym tytułem "Gniew Aniołow" są również własnością autora bloga i zostały przez niego napisane, według dat publikacji. Za uszanowanie zasad tej strony dziekuję :)

autor: Izabela Sikorska

środa, 29 stycznia 2014

Pstrąg marynowany kwasem chlebowym w cieście na sałatce z rzodkiewek.

Pstrąg marynowany kwasem chlebowym w cieście na sałatce z rzodkiewek.
receptura Grzegorz Cielecki
Najlepszy do tego dania byłby pstrąg potokowy, jednak rynek oferuje głównie pstrąga tęczowego, który z powodzeniem jest hodowany w Polsce od przeszło 100 lat.
Składniki:
Pstrąg 1 szt.
Kwas chlebowy 0.5 l
Czosnek 4 ząbki
Natka pietruszki Kilka gałązek
Lubczyk Kilka gałązek
Sól
Pieprz czarny
Składniki na ciasto:
Mąka pszenna 7 łyżek
Mąka ziemniaczana 7 łyżek
Jajka 2 szt.
Miąższ z bułki pszennej
Mleko 1 szklanka
Sól
Pieprz czarny
CZYTAJ CAŁY PRZEPIS TUTAJ http://smakdoskonaly.pl/pstrag-marynowany-kwasem-chlebowym-w-ciescie-na-salatce-z-rzodkiewek/#sthash.IYcRTWYQ.dpuf

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz