Butterfly i prośba do czytelników

To kulinarna podróż przez smaki świata, w poszukiwaniu smaku doskonałego. Każdego dnia będę coś gotować dla siebie i dla Was. Może wspólnie odnajdziemy harmonię zmysłów. Zupy,sery,mięsa,wędliny,owoce,morza,sałatki,chleb,makarony,pizza,desery. Mniam! Afrodyta powstała z morskiej piany... Butterfly z mojej wanny pełnej jabłek. Leć, leć motylku do ludzi. Przynieś im radość i uśmiech. Wrzuć im do garnka garstkę szczęścia i natkę spokoju. Leć, leć mój malutki.
Wszelkie prawa autorskie są zastrzeżone dla autora bloga. Opublikowane fragmenty powieści pod roboczym tytułem "Gniew Aniołow" są również własnością autora bloga i zostały przez niego napisane, według dat publikacji. Za uszanowanie zasad tej strony dziekuję :)

autor: Izabela Sikorska

poniedziałek, 27 stycznia 2014

PARFAIT Z KOZIEGO SERA I CZEKOLADY Z GRUSZKĄ.

PARFAIT Z KOZIEGO SERA I CZEKOLADY Z GRUSZKĄ. DESER.

parfait
Kozi ser twarogowy rozcieramy na gładką masę. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę 30% ubijamy na sztywno. Ser kozi łączymy ze śmietaną i delikatnie mieszamy. Dodajemy do masy płynną, białą czekoladę. Mieszamy. Gładką masę wstawiamy do lodówki, aż do momentu zgęstnienia.
gruszka
Gruszkę obieramy ze skórki, kształtujemy ją i gotujemy w czerwonym winie z cukrem, cynamonem, goździkami i łyżką octu balsamicznego di Modena.
Schłodzone parfait formujemy łyżką, układamy na talerzu. Gruszkę kroimy w plastry, układamy na masie z sera i czekolady. Posypujemy siekaną suszoną żurawiną i morwą.Czytaj więcej:
http://smakdoskonaly.pl/parfait-z-koziego-sera-i-czekolady-z-gruszka-deser/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz