Butterfly i prośba do czytelników

To kulinarna podróż przez smaki świata, w poszukiwaniu smaku doskonałego. Każdego dnia będę coś gotować dla siebie i dla Was. Może wspólnie odnajdziemy harmonię zmysłów. Zupy,sery,mięsa,wędliny,owoce,morza,sałatki,chleb,makarony,pizza,desery. Mniam! Afrodyta powstała z morskiej piany... Butterfly z mojej wanny pełnej jabłek. Leć, leć motylku do ludzi. Przynieś im radość i uśmiech. Wrzuć im do garnka garstkę szczęścia i natkę spokoju. Leć, leć mój malutki.
Wszelkie prawa autorskie są zastrzeżone dla autora bloga. Opublikowane fragmenty powieści pod roboczym tytułem "Gniew Aniołow" są również własnością autora bloga i zostały przez niego napisane, według dat publikacji. Za uszanowanie zasad tej strony dziekuję :)

autor: Izabela Sikorska

piątek, 24 stycznia 2014

Filet z jesiotra z młodą kapustą i sosem holenderskim z kawiorem ze śledzia bałtyckiego.

Filet z jesiotra z młodą kapustą i sosem holenderskim z kawiorem ze śledzia bałtyckiego.

autor: Grzegorz Cielecki
zdjęcia: Artur Rusztowicz

składniki:
jesiotr cały 1 szt.
masło 50 g
oliwa extra virgin 3 łyżki
gruszka suszona wędzona 2 szt.
cebula biała 1 szt.
kapusta biała 1/2 szt.
imbir świeży 1 łyżka
żółtka 3 szt.
mąka pszenna 2 łyżki
kawior (ikra ze śledzia) 2 łyżki
sól
pieprz czarny
na wywar
marchew 2 szt.
seler 1 szt.
por 1 szt.
tymianek
CAŁY PRZEPIS TUTAJ:
- See more at: http://smakdoskonaly.pl/filet-z-jesiotra-z-mloda-kapusta-i-sosem-holenderskim-z-kawiorem-ze-sledzia-baltyckiego/#sthash.xal1N6xM.dpuf

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz