Butterfly i prośba do czytelników

To kulinarna podróż przez smaki świata, w poszukiwaniu smaku doskonałego. Każdego dnia będę coś gotować dla siebie i dla Was. Może wspólnie odnajdziemy harmonię zmysłów. Zupy,sery,mięsa,wędliny,owoce,morza,sałatki,chleb,makarony,pizza,desery. Mniam! Afrodyta powstała z morskiej piany... Butterfly z mojej wanny pełnej jabłek. Leć, leć motylku do ludzi. Przynieś im radość i uśmiech. Wrzuć im do garnka garstkę szczęścia i natkę spokoju. Leć, leć mój malutki.
Wszelkie prawa autorskie są zastrzeżone dla autora bloga. Opublikowane fragmenty powieści pod roboczym tytułem "Gniew Aniołow" są również własnością autora bloga i zostały przez niego napisane, według dat publikacji. Za uszanowanie zasad tej strony dziekuję :)

autor: Izabela Sikorska

wtorek, 4 lutego 2014

Sernik królowej Śniegu.

Sernik królowej śniegu.
autor: Kasia Wrońska
„Na szybach maluje mróz,
Srebrzyste i białe kwiaty,
Dla biednych i dla bogatych,
Mróz kwiaty prosto z nieba zniósł”
(Piotr Rubik)
Ech…o takiej aurze w wigilijny wieczór w tym roku, będziemy mogli sobie jedynie pomarzyć. Wyobraźnia i dobry przepis potrafią jednak zdziałać cuda. Świata w puszystej bieli nikomu oczywiście zapewnić nie mogę, ale zimowy krajobraz na świątecznym stole, zdecydowanie tak. Oto moja propozycja!
Dziś: SERNIK KRÓLOWEJ ŚNIEGU
Bardzo kremowy i wilgotny, wręcz rozpływający się w ustach. Zupełnie niekapryśny, nie pęka, nie rośnie, a więc i nie opada. Jest efektownie płaski i idealnie równy, co przy sernikach jest cechą na wagę złota. Jednolity biały kolor dodaje mu niezwykle uroczystego, zgodnego z porą roku oraz nazwą, charakteru.
Składniki na tortownicę o śr 23cm:
Spód:
CZYTAJ PRZEPIS TUTAJ: http://smakdoskonaly.pl/sernik-krolowej-sniegu-2/#sthash.W083mTB1.dpuf

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz