Butterfly i prośba do czytelników

To kulinarna podróż przez smaki świata, w poszukiwaniu smaku doskonałego. Każdego dnia będę coś gotować dla siebie i dla Was. Może wspólnie odnajdziemy harmonię zmysłów. Zupy,sery,mięsa,wędliny,owoce,morza,sałatki,chleb,makarony,pizza,desery. Mniam! Afrodyta powstała z morskiej piany... Butterfly z mojej wanny pełnej jabłek. Leć, leć motylku do ludzi. Przynieś im radość i uśmiech. Wrzuć im do garnka garstkę szczęścia i natkę spokoju. Leć, leć mój malutki.
Wszelkie prawa autorskie są zastrzeżone dla autora bloga. Opublikowane fragmenty powieści pod roboczym tytułem "Gniew Aniołow" są również własnością autora bloga i zostały przez niego napisane, według dat publikacji. Za uszanowanie zasad tej strony dziekuję :)

autor: Izabela Sikorska

poniedziałek, 24 lutego 2014

Faworki, czyli chrust.

FAWORKI, CZYLI CHRUST
przepis serwuje: Izabela Sikorska-Garbień

Faworki, to alternatywa pączków na tłusty czwartek. Są mniej pracochłonne, niż te drugie. Znane w kuchni polskiej, ale i niemieckiej, czy litewskiej. Wielu z nas kojarzy je z własnym dzieciństwem, kiedy to mama, lub babcia robiła nam chrust na koniec karnawału.
POTRZEBUJEMY:
- 1 I 1/2 szklanki mąki pszennej
- 3,4 łyżek gęstej śmietany
- 4 żółtka
- łyżka octu 10 %
KROK 1
CZYTAJ CAŁY PRZEPIS: http://smakdoskonaly.pl/tlusty-czwartek-faworki-czyli-chrust/#sthash.3JurkvQp.dpuf

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz