Butterfly i prośba do czytelników

To kulinarna podróż przez smaki świata, w poszukiwaniu smaku doskonałego. Każdego dnia będę coś gotować dla siebie i dla Was. Może wspólnie odnajdziemy harmonię zmysłów. Zupy,sery,mięsa,wędliny,owoce,morza,sałatki,chleb,makarony,pizza,desery. Mniam! Afrodyta powstała z morskiej piany... Butterfly z mojej wanny pełnej jabłek. Leć, leć motylku do ludzi. Przynieś im radość i uśmiech. Wrzuć im do garnka garstkę szczęścia i natkę spokoju. Leć, leć mój malutki.
Wszelkie prawa autorskie są zastrzeżone dla autora bloga. Opublikowane fragmenty powieści pod roboczym tytułem "Gniew Aniołow" są również własnością autora bloga i zostały przez niego napisane, według dat publikacji. Za uszanowanie zasad tej strony dziekuję :)

autor: Izabela Sikorska

piątek, 14 lutego 2014

Polędwiczki marynowane w imbirze.

Polędwiczki marynowane w imbirze. Danie na Walentynki <3

receptura: Izabela Sikorska-Garbień
Proste a efektowne danie o niebanalnym smaku. Możesz zrobić je dla ukochanej osoby na Św. Walentego. Do tego tylko świece, butelka wina i nastrój miłości.
Dla 2 osób potrzebujemy:
- jednej polędwiczki wieprzowej
- 3 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżek sosu ostrygowego
- 3 łyżek octu balsamicznego
- 3 łyżek sosu sojowego
- 3 ząbki czosnku
- 3 cm świeżego imbiru
Czytaj całość:  http://smakdoskonaly.pl/poledwiczki-marynowane-w-imbirze-danie-na-walentynki/#sthash.r4TggjTD.dpuf

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz