Butterfly i prośba do czytelników

To kulinarna podróż przez smaki świata, w poszukiwaniu smaku doskonałego. Każdego dnia będę coś gotować dla siebie i dla Was. Może wspólnie odnajdziemy harmonię zmysłów. Zupy,sery,mięsa,wędliny,owoce,morza,sałatki,chleb,makarony,pizza,desery. Mniam! Afrodyta powstała z morskiej piany... Butterfly z mojej wanny pełnej jabłek. Leć, leć motylku do ludzi. Przynieś im radość i uśmiech. Wrzuć im do garnka garstkę szczęścia i natkę spokoju. Leć, leć mój malutki.
Wszelkie prawa autorskie są zastrzeżone dla autora bloga. Opublikowane fragmenty powieści pod roboczym tytułem "Gniew Aniołow" są również własnością autora bloga i zostały przez niego napisane, według dat publikacji. Za uszanowanie zasad tej strony dziekuję :)

autor: Izabela Sikorska

wtorek, 11 marca 2014

Kremowa zupa z pora.

Kremowa zupa z pora
receptura: Izabela Sikorska-Garbień

stopień trudności: łatwe
czas przygotowania: 45 minut
To wyjątkowo smaczna i elegancka zupa. Idealna na wczesną wiosnę, kiedy jeszcze nie pojawiły się świeże warzywa. Por, który dobrze przechowuje się w warunkach chłodniczych, zachowuje swoje walory smakowe i odżywcze. Ta zupa to świetna propozycja dla dużych, jak i małych łasuchów.
POTRZEBUJEMY:
3, 4 grubych, białych części pora
1 cebulę
2,5 litra wywaru warzywnego, lub drobiowego
szklanki białego wytrawnego wina
0,5 szklanki śmietany kremówki
garść świeżego tymianku
CZYTAJ CAŁOŚĆ: http://smakdoskonaly.pl/kremowa-zupa-z-pora/#sthash.PB9pU4jn.dpuf

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz