Kremowa zupa z pora
receptura: Izabela Sikorska-Garbień
stopień trudności: łatwe
czas przygotowania: 45 minut
To wyjątkowo smaczna i elegancka zupa. Idealna na wczesną wiosnę, kiedy jeszcze nie pojawiły się świeże warzywa. Por, który dobrze przechowuje się w warunkach chłodniczych, zachowuje swoje walory smakowe i odżywcze. Ta zupa to świetna propozycja dla dużych, jak i małych łasuchów.
POTRZEBUJEMY:
3, 4 grubych, białych części pora
1 cebulę
2,5 litra wywaru warzywnego, lub drobiowego
szklanki białego wytrawnego wina
0,5 szklanki śmietany kremówki
garść świeżego tymianku
CZYTAJ CAŁOŚĆ: http://smakdoskonaly.pl/kremowa-zupa-z-pora/#sthash.PB9pU4jn.dpuf
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz