Butterfly i prośba do czytelników

To kulinarna podróż przez smaki świata, w poszukiwaniu smaku doskonałego. Każdego dnia będę coś gotować dla siebie i dla Was. Może wspólnie odnajdziemy harmonię zmysłów. Zupy,sery,mięsa,wędliny,owoce,morza,sałatki,chleb,makarony,pizza,desery. Mniam! Afrodyta powstała z morskiej piany... Butterfly z mojej wanny pełnej jabłek. Leć, leć motylku do ludzi. Przynieś im radość i uśmiech. Wrzuć im do garnka garstkę szczęścia i natkę spokoju. Leć, leć mój malutki.
Wszelkie prawa autorskie są zastrzeżone dla autora bloga. Opublikowane fragmenty powieści pod roboczym tytułem "Gniew Aniołow" są również własnością autora bloga i zostały przez niego napisane, według dat publikacji. Za uszanowanie zasad tej strony dziekuję :)

autor: Izabela Sikorska

niedziela, 30 marca 2014

Babka ziemniaczana. Pychotka.

Babka ziemniaczana.
przepis serwuje: Babcia Donata

Ten przepis jest prosty a babka pyszna. Może być daniem samym w sobie,  lub dodatkiem zastępującym ziemniaki. Smakuje równie dobrze podana na ciepło, jak i na zimno.
Składniki:
2,5 kg ziemniaków
2 jajka
10-15 dkg boczku wędzonego
0,5 kg kiełbasy np. śląska lub podwawelska
3 duże cebule
CZYTAJ CAŁOŚĆ: http://smakdoskonaly.pl/babka-ziemniaczana/

2 komentarze: