Butterfly i prośba do czytelników

To kulinarna podróż przez smaki świata, w poszukiwaniu smaku doskonałego. Każdego dnia będę coś gotować dla siebie i dla Was. Może wspólnie odnajdziemy harmonię zmysłów. Zupy,sery,mięsa,wędliny,owoce,morza,sałatki,chleb,makarony,pizza,desery. Mniam! Afrodyta powstała z morskiej piany... Butterfly z mojej wanny pełnej jabłek. Leć, leć motylku do ludzi. Przynieś im radość i uśmiech. Wrzuć im do garnka garstkę szczęścia i natkę spokoju. Leć, leć mój malutki.
Wszelkie prawa autorskie są zastrzeżone dla autora bloga. Opublikowane fragmenty powieści pod roboczym tytułem "Gniew Aniołow" są również własnością autora bloga i zostały przez niego napisane, według dat publikacji. Za uszanowanie zasad tej strony dziekuję :)

autor: Izabela Sikorska

czwartek, 13 marca 2014

FONDANT CZEKOLADOWA LAWA

Fondant, czyli czekoladowa lawa.
autor: Kasia Wrońska

Fondanty  czekoladowe przebojem wdarły się na salony. Znajdziemy je  w karcie deserów niemal każdej szanującej się restauracji, a i w niejednym domu mamy szansę zostać nimi poczęstowani.  W obiegowej opinii  uchodzą za kapryśne,  bo wielu osobom kojarzą się ze słynącymi  z chimeryczności sufletami. Podobieństwo jest jednak jedynie częściowe, a przygotowanie fondantu nikomu nie powinno przysporzyć większych trudności. Kluczem do sukcesu jest uchwycenie właściwego momentu, w którym deser należy wyjąć z piekarnika. Więcej porad na ten temat zamieściłam w opisie sposobu wykonania, a teraz.. biegnę do kuchni rozpuszczać czekoladę.
Zapraszam na: FONDANT CZEKOLADOWA LAWA
CZYTAJ CAŁOŚĆ: http://smakdoskonaly.pl/fondant-czekoladowa-lawa/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz