Butterfly i prośba do czytelników

To kulinarna podróż przez smaki świata, w poszukiwaniu smaku doskonałego. Każdego dnia będę coś gotować dla siebie i dla Was. Może wspólnie odnajdziemy harmonię zmysłów. Zupy,sery,mięsa,wędliny,owoce,morza,sałatki,chleb,makarony,pizza,desery. Mniam! Afrodyta powstała z morskiej piany... Butterfly z mojej wanny pełnej jabłek. Leć, leć motylku do ludzi. Przynieś im radość i uśmiech. Wrzuć im do garnka garstkę szczęścia i natkę spokoju. Leć, leć mój malutki.
Wszelkie prawa autorskie są zastrzeżone dla autora bloga. Opublikowane fragmenty powieści pod roboczym tytułem "Gniew Aniołow" są również własnością autora bloga i zostały przez niego napisane, według dat publikacji. Za uszanowanie zasad tej strony dziekuję :)

autor: Izabela Sikorska

sobota, 14 czerwca 2014

PAMIĘTAJCIE O ZIEMNIAKACH, PRZECIEŻ ZAWSZE JE JEDLIŚCIE.

autorzy: Karolina Stawska-Cielecka i Izabela Sikorska-Garbień
Ziemniak, wspaniały dodatek do dań, zup i sałatek. 
Młody majowy i czerwcowy smakuje tak, jak najwykwintniejsze danie świata.
 Smakuje naszym dzieciństwem. 
Ale stracił swoją dawną popularność. 
Zarzuca mu się wiele złego. 
A wszystko to mity i plotki.Dlaczego my Polacy zaczęliśmy 
wypierać ze swojej kuchni narodowy symbol jakim od setek
 lat był ziemniak? Czas rozdmuchać tę czarną aurę nad ziemniakiem,
 który jest również pięknym, olśniewającym kwiatem :) 
Właśnie teraz, w czerwcu kwitnie nadając polom wyjątkowy urok.
CZYTAJ CAŁOŚĆ I PRZEPIS NA BŁYSKAWICZNY KREM ZIEMNIACZANY: http://smakdoskonaly.pl/pamietajcie-o-ziemniakach-przeciez-zawsze-je-jedliscie/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz