Butterfly i prośba do czytelników

To kulinarna podróż przez smaki świata, w poszukiwaniu smaku doskonałego. Każdego dnia będę coś gotować dla siebie i dla Was. Może wspólnie odnajdziemy harmonię zmysłów. Zupy,sery,mięsa,wędliny,owoce,morza,sałatki,chleb,makarony,pizza,desery. Mniam! Afrodyta powstała z morskiej piany... Butterfly z mojej wanny pełnej jabłek. Leć, leć motylku do ludzi. Przynieś im radość i uśmiech. Wrzuć im do garnka garstkę szczęścia i natkę spokoju. Leć, leć mój malutki.
Wszelkie prawa autorskie są zastrzeżone dla autora bloga. Opublikowane fragmenty powieści pod roboczym tytułem "Gniew Aniołow" są również własnością autora bloga i zostały przez niego napisane, według dat publikacji. Za uszanowanie zasad tej strony dziekuję :)

autor: Izabela Sikorska

niedziela, 22 czerwca 2014

PIEROGI ZE SZCZUPAKIEM – DZIEDZICTWO MAZUR

PIEROGI ZE SZCZUPAKIEM.
tekst i zdjęcia: Kasia Galczak- Ślęzak

Pierogi ze szczupakiem „poznałam” w Karczmie „Stara Kuźnia” w Przykopie. Przepis jest autorstwa Marty Wąsiakowskiej. Jedynym odstępstwem od pierwotnej receptury na jakie sobie pozwalam jest skład ciasta pierogowego. Tu ZAWSZE! Jestem wierna przepisowi, który znalazłam w książce „Nakarmić duszę” J. Słomy i M. Trymbulaka- choć używam różnych rodzajów mąki. To ciasto jest świetne, sprężyste, plastyczne, po ugotowaniu mięciutkie, pyszne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz