Butterfly i prośba do czytelników

To kulinarna podróż przez smaki świata, w poszukiwaniu smaku doskonałego. Każdego dnia będę coś gotować dla siebie i dla Was. Może wspólnie odnajdziemy harmonię zmysłów. Zupy,sery,mięsa,wędliny,owoce,morza,sałatki,chleb,makarony,pizza,desery. Mniam! Afrodyta powstała z morskiej piany... Butterfly z mojej wanny pełnej jabłek. Leć, leć motylku do ludzi. Przynieś im radość i uśmiech. Wrzuć im do garnka garstkę szczęścia i natkę spokoju. Leć, leć mój malutki.
Wszelkie prawa autorskie są zastrzeżone dla autora bloga. Opublikowane fragmenty powieści pod roboczym tytułem "Gniew Aniołow" są również własnością autora bloga i zostały przez niego napisane, według dat publikacji. Za uszanowanie zasad tej strony dziekuję :)

autor: Izabela Sikorska

wtorek, 20 maja 2014

Rabarbar. Jeść, czy nie jeść?

Rabarbar. Jeść, czy nie jeść? 
Autor: Katarzyna Wrońska 

Rabarbar (inaczej: rzewień) to jedna z tych roślin, które nieodłącznie kojarzą się z dzieciństwem. Babciny kompot serwowany w upalny dzień oraz mamine drożdżówki z rabarbarem to dla wielu z nas jedne z najmilszych wiosennych, kulinarnych wspomnień. Dziś, gdy  w kuchni króluje sezonowość, a właśnie teraz sklepowe półki uginają się pod ciężarem łodyg rabarbaru, warto mu się bliżej przyjrzeć.  

CZYTAJ CAŁOŚĆ: http://smakdoskonaly.pl/rabarbar-jesc-czy-nie-jesc/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz