Butterfly i prośba do czytelników

To kulinarna podróż przez smaki świata, w poszukiwaniu smaku doskonałego. Każdego dnia będę coś gotować dla siebie i dla Was. Może wspólnie odnajdziemy harmonię zmysłów. Zupy,sery,mięsa,wędliny,owoce,morza,sałatki,chleb,makarony,pizza,desery. Mniam! Afrodyta powstała z morskiej piany... Butterfly z mojej wanny pełnej jabłek. Leć, leć motylku do ludzi. Przynieś im radość i uśmiech. Wrzuć im do garnka garstkę szczęścia i natkę spokoju. Leć, leć mój malutki.
Wszelkie prawa autorskie są zastrzeżone dla autora bloga. Opublikowane fragmenty powieści pod roboczym tytułem "Gniew Aniołow" są również własnością autora bloga i zostały przez niego napisane, według dat publikacji. Za uszanowanie zasad tej strony dziekuję :)

autor: Izabela Sikorska

sobota, 3 maja 2014

Klasyczne ciasto marchewkowe z kremem śmietanowym.

Jak się okazuje, początków ciasta marchewkowego należy upatrywać już w średniowieczu. Wówczas, cukier był towarem drogim i luksusowym, więcdo wypieków i deserów chętnie stosowano słodką z natury marchew. Carrot cake, które znamy w obecnym kształcie wywodzi się natomiast z Wielkiej Brytanii, gdzie ogromną popularność zdobyło podczas II wojny światowej. W latach sześćdziesiątych XX wieku moda na nie dotarła do Stanów Zjednoczonych, a stamtąd, jak to zwykle bywa, w krótkim czasie ogarnęła cały świat.
Autor: Katarzyna Wrońska

Zapraszam na:  KLASYCZNE CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM ŚMIETANKOWYM

Składniki na tortownicę o śr. 22 cm:

CZYTAJ CAŁOŚĆhttp://smakdoskonaly.pl/klasyczne-ciasto-marchewkowe-z-kremem-smietankowym/

2 komentarze: