Butterfly i prośba do czytelników

To kulinarna podróż przez smaki świata, w poszukiwaniu smaku doskonałego. Każdego dnia będę coś gotować dla siebie i dla Was. Może wspólnie odnajdziemy harmonię zmysłów. Zupy,sery,mięsa,wędliny,owoce,morza,sałatki,chleb,makarony,pizza,desery. Mniam! Afrodyta powstała z morskiej piany... Butterfly z mojej wanny pełnej jabłek. Leć, leć motylku do ludzi. Przynieś im radość i uśmiech. Wrzuć im do garnka garstkę szczęścia i natkę spokoju. Leć, leć mój malutki.
Wszelkie prawa autorskie są zastrzeżone dla autora bloga. Opublikowane fragmenty powieści pod roboczym tytułem "Gniew Aniołow" są również własnością autora bloga i zostały przez niego napisane, według dat publikacji. Za uszanowanie zasad tej strony dziekuję :)

autor: Izabela Sikorska

środa, 16 kwietnia 2014

Żur polski.

ŻUR POLSKI 
Izabela Sikorska-Garbień

Składniki: 1 kg mięsnych kości wieprzowych ok. 0,5 kilograma wędzonych żeberek, lub innej wędzonki pęczek włoszczyzny 0,5 litra zakwasu na żur garść suszonych podgrzybków lub prawdziwków 4 kiełbasy śląskie, białe lub zwyczajna 4-5 ząbków czosnku 10 ziaren ziela angielskiego 2-3 liście laurowe garść majeranku szklanka śmietany 3 czubate łyżki mąki sól i pieprz do smaku Biorę kilogram bardzo mięsnych kości wieprzowych i pół kilograma wędzonych żeberek, też wieprzowych. Na tym przyrządzę wywar.
CZYTAJ CAŁOŚĆ: http://smakdoskonaly.pl/zur-polski-wielkanoc/

1 komentarz:

  1. Titanium Ring For Men: The best of titanium ring for men
    Buy the best Titanium Ring For titanium trim reviews Men: The best of titanium gaggia titanium ring for men for the titanium price per ounce best of titanium ring for men for trekz titanium the best of titanium ring for 출장마사지 men.

    OdpowiedzUsuń