Butterfly i prośba do czytelników

To kulinarna podróż przez smaki świata, w poszukiwaniu smaku doskonałego. Każdego dnia będę coś gotować dla siebie i dla Was. Może wspólnie odnajdziemy harmonię zmysłów. Zupy,sery,mięsa,wędliny,owoce,morza,sałatki,chleb,makarony,pizza,desery. Mniam! Afrodyta powstała z morskiej piany... Butterfly z mojej wanny pełnej jabłek. Leć, leć motylku do ludzi. Przynieś im radość i uśmiech. Wrzuć im do garnka garstkę szczęścia i natkę spokoju. Leć, leć mój malutki.
Wszelkie prawa autorskie są zastrzeżone dla autora bloga. Opublikowane fragmenty powieści pod roboczym tytułem "Gniew Aniołow" są również własnością autora bloga i zostały przez niego napisane, według dat publikacji. Za uszanowanie zasad tej strony dziekuję :)

autor: Izabela Sikorska

czwartek, 21 sierpnia 2014

Hreczanki podkarpackie.

HRECZANKI 
receptura i zdjęcia: Izabela Longosz


Hreczanki to tradycyjne podkarpackie danie kuchni kresowej, przygotowuje się je prawie tak samo jak kotlety mielone , tyle ze nie ma w nich ani grama bułki tartej.
SKŁADNIKI
1 kg gryczanej kaszy
1 kg mielonego mięsa
5 czosnku ząbków
1 soli łyżeczka
5 kurzych jajek
1 niepełna łyżeczka pieprzu
CZYTAJ CAŁOŚĆhttp://smakdoskonaly.pl/podkarpackie-potrawy-regionalne/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz